Bahan
130g tepung gandum }
30g tepung jagung }
20g serbuk koko }ayak
½ sk serbuk penaik }
¼ sk serbuk kulit kayu manis }
¼ sk garam
90g Quaker Oat Segera
200g mentega
120g brown sugar
½ sk esen vanilla
Cara
Masukkan kesemua bahan yang diayak tadi dalam bekas. Masukkan garam dan Quaker Oats segera dan gaul rata.
Pukul mentega, gula, vanilla sehingga gebu. Masukkan bahan yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit. Uli hingga menjadi doh lembut.
Bulat-bulatkan doh sama besar dan susun atas dulang pembakar. Tekan sedikit dengan garfu dan bakar. Suhu 170 C selama 15 minit atau sehingga kelihatan masak.
Nota
Sebaik2nya, biarkan biskut betul2 sejuk baru makan dan rasa sendiri kerangupan biskut rangup coklat oat yang pasti makan sekali nak lagi.
0 comments:
Post a Comment