CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, July 18, 2008

Chocolate Oat Crisp

Bahan

130g tepung gandum }

30g tepung jagung }

20g serbuk koko }ayak

½ sk serbuk penaik }

¼ sk serbuk kulit kayu manis }

¼ sk garam

90g Quaker Oat Segera

200g mentega

120g brown sugar

½ sk esen vanilla


Cara

Masukkan kesemua bahan yang diayak tadi dalam bekas. Masukkan garam dan Quaker Oats segera dan gaul rata.

Pukul mentega, gula, vanilla sehingga gebu. Masukkan bahan yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit. Uli hingga menjadi doh lembut.

Bulat-bulatkan doh sama besar dan susun atas dulang pembakar. Tekan sedikit dengan garfu dan bakar. Suhu 170 C selama 15 minit atau sehingga kelihatan masak.


Nota

Sebaik2nya, biarkan biskut betul2 sejuk baru makan dan rasa sendiri kerangupan biskut rangup coklat oat yang pasti makan sekali nak lagi.

0 comments: