CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Monday, May 28, 2012

HOMEMADE KRIM PUFF



Krim Puff ni memang dah lama tak buat. So,masa majlis pertunangan cousin hari tu, try buat. Alhamduliullah, masih sama seperti dulu, nyummm... tapi kali ni dengan cara n teknik yang telah dipelajari dari Chef Anuar beberapa tahun lalu. Hasilnya memang tidak mengecewakan. Jadi cantik jer, tak laa kecut macam dulu hehe...
Resepi nya saya masih guna resepi Chef Anuar. Nanti saya share di sini. Untuk filing, kalau nak yang segera dan mudah, boleh guna Instant Custard. Ada dijual di kedai baranga bakeri. Hanya perlu campur air @ susu segar. Finishing, dust dengan snow powder, gula aising @ drizzle dengan coklat. Yummy!!

1 comments:

Dewi Aja

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)