Bahan A
2 biji telur
1 3/4 cawan gula halus
1 cawan minyak jagung
3 biji epal hijau kecil didadu kecil
3 biji pisang berangan dilecek
Bahan B
3 cawan tepung gandum
1tsp baking soda
1/2 tsp cinnamon powder
secubit garam
100g walnut dipatah-patah (tak payah toast)
Cara-cara:
Semua guna hand whisk sahaja
Pukul telur dan gula sampai hancur. Masukkan minyak jagung, kacau lagi. Masukkan epal hijau dan pisang dalam adunan tadi.
Ayakkan bahan B , Gaul dengan walnut . Masukkan semua bahan dalam bahan A tadi.Adunan pekat, don't worry
Bakar dlm acuan yg telah diglis. Lynn pakai acuan 7"x 7"x3" dgn suhu 160 selama 50 min.Lepas keluar dari oven, biarkan 1 jam, baru keluarkan dari loyang. Hias dgn ayakkan gula icing
0 comments:
Post a Comment