Resepi asal : Allrecipes.com
Bahan-bahan
* 500g Daging Cincang
* 1/4 cwn Air
* 1/4 cwn Bawang besar - cincang
* 1 ulas Bawang Putih
* 1 cwn Sos Tomato
* 1/2 tsp Serbuk Cili
* 1/2 tsp Garam
* 1/4 cwn Air
* 1/4 cwn Bawang besar - cincang
* 1 ulas Bawang Putih
* 1 cwn Sos Tomato
* 1/2 tsp Serbuk Cili
* 1/2 tsp Garam
Cara-cara
1. Sangai daging cincang selama 10-15 minit atau hingga kekuningan. Pecah-pecahkan ketulan daging tadi jika ada.
2. Masukkan air, bawang, bawang putih, sos tomato, serbuk cili dan garam. Biarkan mendidih 10 minit atau sehingga pekat.
** kalau tak nak berair sangat, tabur 1 sbsr tepung gandum dan gaul rata.
0 comments:
Post a Comment